Om at blive misforstået eller misforstå.

Misforstået, er en svær følelse, der let skaber spild og vanskeliggør kommunikation. Misforståelser, kan både være ubevidste, og bruges bevist til at manipulere og skabe spild med.

Du reagerer kraftigt på bestemte personer, hvorfor?

Du reagerer stærkere på denne person? Det kan være positivt – eller det kan være negativt, men du mærker tydeligt reaktionen.

Han tager måske din energi? Hun giver dig energi? Det forvirrer dig – og kan skabe misforståelser i kommunikationen.

Se disse personer som en personlig udviklingsmulighed for dig selv. De er dit spejl til dit eget indre.

Du indeholder det hele. Om du er bevidst om det eller ej. Alle de gode sider, du gerne viser frem. Og alle de sider, som du helst ikke vil vise, og som du forsøger at kontrollere, gemme væk, ikke at vil være ved.

Du genkender det fra dig selv

Grunden til, at du kan se og opfatte forskellige sider og karaktertræk, positive såvel som negative, hos andre, skyldes ene og alene, at du genkender det fra dig selv.

Hvis det ikke var tilstede i dig, ville du ikke opfatte det hos andre. Projektioner – for det er det, det handler om – foregår i det ubevidste og er en naturlig del af det at være et menneske.

I det øjeblik du bliver bevidst om projektioner, kan du forholde dig konstruktivt til dem – og dermed vælge at ændre holdning til dem. Det kræver dog, at du tager “din reaktion på andre” til dig først og vender det mod dig selv. ”Hvornår er jeg irriteret, vred, støjende, for synlig osv.”?

Læs også:  Når adfærdsmønstret er styret af fortiden.

Måske opdager du, at det i dig handler om f.eks. misundelse eller jalousi. At det, den anden udlever, ville du også gerne have mod til at gøre eller være. Hvis ikke du bevidstgør dig om disse projektioner/spejlbilleder, resulterer det meget nemt i, at du dømmer eller fordømmer, og opfatter dig selv som mindreværdig eller som værende bedre end.

Mød dig selv

Intet er mere udviklende for dit eget personlige rum end at tage en skyggeside til dig – og måske endda grine lidt af dig selv ”Nåh ja, vi er jo bare mennesker – også jeg”.

Mød dig selv – og dermed alt det, du indeholder, med ansvarlighed, barmhjertighed, anerkendelse og empati.

Du vil opleve livet og verden som et meget bedre sted at være – og alt bliver en stor del friere, lettere og meget sjovere.

 

ELLA afholder løbende spændende og indsigtsfulde kurser og foredrag omkring emnet.

 

Ganske uforpligtende kan du til enhver tid kontakte mig med spørgsmål eller forespørgsler:

Kontakt nu

PÅ Facebook siden Ella´s Verden finder du masser af inspiration til fri afbenyttelse