Parterapi i Grindsted

Halter dit forhold og oplever I mange konflikter derhjemme? Så er du ikke den eneste. Mange mennesker oplever, at det kan være svært at få parforholdet til at fungere i en travl hverdag med både børn, arbejde, hjemlige pligter, fritid og andre forpligtelser og daglige gøremål. Mange par kæmper med problemer i form af kommunikation, forståelse af hinanden, gentagne konflikter, manglende kvalitetstid og udfordringer som er knyttet til intimitet og sex.

Kender du til en eller flere af ovenstående punkter, så kan parterapi hos ELLA måske være den rette hjælp for dig, din partner og jeres parforhold. Uanset hvorfor I ønsker at gå i parterapi, hører jeg gerne fra jer, så jeg kan hjælpe jer med jeres konkrete problemstillinger og/eller ønsker til jeres forhold. Alle forløb hos ELLA starter med en uforpligtende samtale. Samtalen omhandler en forventningsafstemning, men lige så vigtigt er det at mærke efter, om der er tillid og kemi mellem dig/jer og mig.

Genskab kærlighedslivet

Årsagerne til parterapi kan være meget forskelligt, men fælles for at det kan blive et meningsfuldt forløb, er, at ønsket om forandring er til stede. Et ønske gennem ny indsigt og forståelse af hinanden, men i særdeleshed også i sig selv.

Min vigtigste opgave som parterapeut er at være nærværende og skabe en tryg ramme for, alle kan være der som den vi i virkeligheden er – selv når følelserne sidder uden på tøjet. Ingen er forkerte. Vi er sammen i ønske om afklaring og forandring.

I parterapi afklares de grundlæggende årsager til gentagne konflikter i jeres parforhold med fokus på at skabe indsigt, tillid, åbenhed og gensidig respekt overfor hinanden, med det mål at opnå forandring og udvikling og dermed genfinde glæden i jeres parforhold.

Parterapi Grindsted

 

Der kan være mange grunde til at gå i parterapi

I min praksis i Tofterup, Varde kommune, arbejder jeg med par, der ønsker at genfinde kærligheden og glæden i parforholdet, par som sammen ønsker at skabe grundlaget for en sund og afklaret fremtid hver for sig eller par som ønsker at udvikle sig sammen som partnere.

Der kan være mange årsager til at vælge at gå i parterapi, det behøver nødvendigvis ikke være fordi, I står midt i en skilsmisse. Det kan blandt andet også være det at blive forældre, som I oplever er udfordrende, følelsen af at være vokset fra hinanden, at gnisten er forsvundet, utroskab, dårlig kommunikation i hverdagen og så videre. Det kan være, I ønsker at genstyrke jeres parforhold og på den måde få genskabt jeres kærlighed og tillid til hinanden.

Nogle bruger også parterapien som en metode til at gøre status på forholdet og tale om fremtidige udviklingspunkter. Udover at jeg sætter fokus på mønstret imellem jer, som ofte kan være svær selv at få øje på, når man står midt i en krise, så arbejder vi også med den personlige udvikling, da det er en forudsætning for, at I kan udvikle jer som par. Er der behov for, at en af jer eller begge får et individuelt terapiforløb sideløbende i parterapien, hjælper jeg også med det.

 

Parterapi kan være løsningen, hvis:

  • I står på vippen til, at I skal skilles og ønsker at skabe klarhed til dette på en konstruktiv måde
  • I er fastlåste i negative kommunikationsmønstre og gentagne konflikter
  • I har svært ved at finde tiden til at være kærester, fordi børn, arbejde, fritid og andre gøremål tager det meste af jeres tid
  • I ønsker at genfinde glæden og kærligheden til hinanden
  • I gerne vil udvikle jer både personligt og som par

 

Parterapi med samtalen som værktøj

Søger du parterapi, tilbyder jeg en terapeutisk tilgang med EFT-parterapi, der fokuserer på at skabe bedre forståelse mellem begge parter i forholdet. Vi arbejder sammen om at skabe fælles rammer og værdier, der giver grobund for et stærkere parforhold.

Det primære formål med EFT-parterapi er at arbejde med at styrke parrets relation til hinanden. Det vil sige skabe et mere trygt og kærligt parforhold og gennem terapien støtte parret i at ændre på de negative mønstre, som parrene oplever at sidde fast i, og som er ødelæggende for parforholdet. Målet er, sammen med parret, at skabe en mere tryg relation, hvor parret bliver i bedre stand til at kommunikere med hinanden, forstå hinanden og rumme hinandens forskelligheder.

EFT-metoden er baseret på en mangeårig udvikling med stor inddragelse af forskning og effektmåling. Metoden anvender bedste viden og praksis med fokus på tilknytningsteori og dynamisk proces facilitering. EFT er vurderet som den mest effektive og bæredygtige metode indenfor parterapi.

Som udgangspunkt arbejder jeg i min klinik ud fra EFT-metoden, men vi gør naturligvis det, der virker bedst for jer. Du kan læse mere om min uddannelsesmæssige baggrund her https://ella-krog.dk/psykoterapi-coaching/.

Du kan følge ELLA på FB HER

Kontakt Ella Krog og få tilrettelagt et forløb i parterapi der passer til jer

Uanset om I oplever store konflikter, kæmper med problematikker i mindre omfang, er uenige om børneopdragelse eller noget helt fjerde, så kan parterapi hjælpe jer med at få jeres parforhold tilbage på rette spor.

Ønsker du at høre mere eller bestille tid til en samtale, er du velkommen til at ringe til mig på telefon 40 23 83 89 eller sende en mail på ek@ella-krog.dk, hvor vi herudfra kan tilrettelægge et forløb til parterapi, hvor der tages højde for lige netop de udfordringer, som I oplever i jeres parforhold. Alternativt kan du også udfylde kontaktformularen, hvor jeg herefter vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt.

Som parterapeut i Grindsted tilbyder jeg i klinikken blandt andet også psykoterapi og familiebehandling.