Udtalelser

Min søn er blevet stærkere

Hvor er du sød lige at reflektere over vores sidste møde. Dine fornemmelser er rigtige – det gav et lille sug i min mave, da vi talte om en pause. Vi vil ses igen efter jul – det ved jeg med sikkerhed. Niels trives godt med besøg hos dig. Jeg føler han får lukket “damp” ud på en blid måde. Yderligere får jeg også mulighed for at se Niels med andre briller på. Niels glemmer tid og sted og leger helt vildt. Der sker lidt det samme med mig under sessionen. Jeg forsvinder i hans leg – bare med de voksne briller på. Det er genialt. Jeg kan være lidt mere analytisk og fundere over egne og andres handlinger overfor Niels. Derved føler jeg, at jeg kan være mere far derhjemme. Selvfølgelig med de informationer, det giver i afkast hos dig, og hvis ikke – så får Niels leget, lukket damp ud eller koblet fra…. Der er ingen tvivl om, at du og dine metoder har rykket med min forståelse og indsigt i, om Sandplay er givtigt. Jeg synes, at Niels trives med det, og stille og roligt udvikles der en mere stærk dreng eller måske mere modig dreng? Tak fordi du lukkede os ind i dit skød 🙂

Forældre til Niels
Vi har fået vores dejlige, glade pige igen!

Har tænkt på gennem noget tid, at jeg lige ville skrive til dig, og det gør jeg så nu.

Ved ikke om du kan huske det, men da Mathilde startede hos dig, var én af hendes største bekymringer, om hun ville være i stand til at tage med klassen til Bornholm. Det har hun været, og hun havde en fantastisk tur! Ingen problemer, ingen angstanfald eller ”dumme” tanker, som hun selv beskriver det, og det har hun ikke haft i rigtig lang tid. Hun havde faktisk dårlig tid til at svare på mine sms’er 🙂 .

Mathilde skal starte i 7. klasse efter sommerferien, og på skolen hvor Mathilde går, betyder det nye klassekammerater, da der kommer elever til fra de andre skoler rundt i kommunen. Dette ville for bare 6 mdr. siden have været ensbetydende med mange bekymringer om, hvordan det ville komme til at gå, men nu glæder hun sig bare, og er i dén grad klar til nye udfordringer.

I sidste uge var Mathilde blevet trukket lidt til side af hendes klasselærer, som fortalte, at lærerne havde haft et møde omkring alle eleverne, og de havde talt om hvor meget hun havde rykket sig fagligt, og at hun ligger i toppen af klassen. Så bliver man altså rigtig glad! Det viser jo bare, at der er plads til læring i hovedet, i stedet for bekymringer.

Hun er blevet utrolig åben og udadvendt. Hun fik ferie i fredags, og hun har sovet sammen med veninder både søndag og mandag, og skal igen i aften. Hun kan være selv hjemme helt uden problemer, tror faktisk at hun nyder det. Det er bare SÅ skønt, at hun ikke rigtig gider ”de gamle”.

Vi har virkelig fået endnu en teenager i huset, og vi elsker det <3. Vi hylder hver en lille diskussion, når hun synes vi er dumme og ruller med øjnene af os :O . Det er fantastisk, at hun løsriver sig, og ikke hele tiden skal please os. Hun har dog stadig behov for sofatid med mor og far, og det nyder vi i stor stil, når hun gider 😀 . Vil bare fortælle, at vi har fået vores dejlige, glade pige igen, og jeg er sikker på, at det er på grund af sandplay hos dig – så jeg vil gerne sige TAK Ella, det er fantastisk hvor meget det har betydet for os alle sammen.

Forældre til datter
Selvværd, efter blot 7 sessioner

Hej Ella.
Jeg er utrolig taknemlig.
Jeg er kæmpe fan af det med at man har ansvar for, hvad man føler. Det faktum at alt som foregår og kan tages stilling til kommer indefra. Det giver virkelig en massiv frihed som ikke kan beskrives!

Jeg synes ofte man/jeg kan være hurtig til at tage tingene for personligt. Kun pga. din hjælp har jeg lært processen med at give kærlighed til enhver del af personligheden, og derved opløse skam.

Ikke at fjerne ego’et, men at lade den eksistere, og være taknemlig for dens forsøg på at hjælpe en. At værdsætte alle følelser, selvom de nogle gange, er både smertefulde og selvdestruktive.

Jeg anser ikke længere nogen følelser for at være negative eller forkerte. Mine følelser er dele af mig, der kommer og går.

Der er sket noget, jeg finder rigtig interessant. Der er kommet et lille barn i min familie (3 måneder), og det er næsten umuligt ikke at give kærlighed til hende. Jeg har virkelig ingen andre følelser.

Føler med og er i taknemlighed og kærlighed for sådan en baby. Ovenikøbet så har spædbørn ikke udviklet noget ego, hvilket i min overbevisning betyder at de er så hele og fuldendte, som alle andre også skulle være. Hun radierer heller ikke noget andet end tillid, kærlighed og taknemlighed.

Jeg kommer igen en gang, og det glæder jeg mig rigtig meget til.

Ellers håber jeg at din forretning og helbred går godt i denne tid, og så skal du vide, at hvis min uddannelsesretning bliver Psykoterapeut, så var du min store inspiration.

Mikkel, 20 år
Følelserne i spil

Tak for en fantastisk dejlig eftermiddag hos ELLA, hvor vi havde følelserne i spil. Det var rigtigt fint, at vi ikke var flere, så alle havde mulighed for at bidrage. Du har fået lavet dig et sted, hvor der er trygt og utroligt rart at være. Og Ella, du besidder en unik gave. Uanset hvor meget “ude af kontekst” en kursist måtte være, føler ingen sig nogensinde forkert. Tak for det 🙂 Jeg ser frem til, hvad du efterfølgende finder på. Jeg vil til hver en tid anbefale dig til andre. Jeg vender tilbage. Tak fordi du er dig.

Anonym
Sandplay – noget faldt på plads

Jeg blev virkelig overrasket over, hvad det gav mig. Det kan være svært at forklare, men det er lige som om, at der er noget, der falder på plads. Jeg tænkte indeni, at jeg skulle bruge det våde sand, for så kunne jeg forme figurer med sandet, men det gjorde jeg slet ikke. Jeg blev styret af ”noget” og glemte min plan.

Anonym
Tingene gik i tomgang

Jeg har brugt Ella til at få sat lidt perspektiv på mit liv. Fra at være i en form for vadested, hvor tingene gik i tomgang ind i mellem, har jeg via Ella fået et godt skub i en ny retning. Jeg stod ikke på randen af en afgrund, men havde til tider en fornemmelse af at spilde mit liv og ikke udnytte de ressourcer, jeg har.

Ella har en direkte og “nede på jorden” tilgang til terapien, hvilket passer godt til mit temperament, og som var lige, hvad jeg havde brug for.

Anonym
Kontrol over nervøsiteten

Mange tak for at få lov til at deltage ved dit foredrag i lørdags. Det var meget givende på mange områder. Jeg håber, at jeg kan fortsætte med at åbne op overfor mig selv og få kontrol over nervøsiteten, så den ikke får kontrol over mig. Først og fremmest, hvor er det dejligt, at du har en så beroligende stemme og holder små talepauser. Det gjorde, at jeg i “meditations”-opgaverne følte mig tryg og turde udforske mit eget sind. PowerPoint showet var fint og overskueligt. Dejligt, at du kunne referere til bøger.

Anonym
Et mere positivt sted hen, som familie

Jeg ville gerne et andet sted hen end hvor vi var (som familie). Et mere positivt sted.

For mig har det været en god beslutning at bruge noget af mit overskud, på at få arbejdet med den bagage jeg havde med mig. En dør Ella hjalp mig med at åbne.

Jeg har været meget glad for mit forløb hos Ella. Det har været investeringen værd. Og bragt mig ind på andre emner end jeg selv havde forestillet mig.

Det sidste Ella gjorde for mig, var at åbne endnu en dør – både mentalt og helt fysisk pga. Corona   Og nu er det så tid til, at jeg skal ud og opleve verden med nye øjne/indsigter og arbejde med de redskaber jeg har fået med mig.

En stor tak til Ella for at hjælpe mig (og min familie) godt på vej!

Sidder der en derude som er i tvivl om, om et forløb hos Ella er den rette vej. Kan jeg kun sige: Bare gør det – bare prøv at tale med hende.

Selv en enkelt gang rykker noget i en.

Hustru og mor, 30 år
Nu kan jeg håndtere mine følelser

Det, der er anderledes nu i forhold til, før jeg startede i et terapiforløb, er:

  • Har opnået at kunne skelne mellem godt og skidt, sortere og håndtere mine tanker og følelser på en hel ny og anderledes måde. Min tankevirksomhed er en hel anden.
  • Tør se virkeligheden i øjnene og ikke bare flygte.
  • Meget bedre selvværd.
  • Mere bevidst om, hvad der angår mig, og hvad der er andres anliggende.
  • Fået øje for mine ressourcer, dem jeg vokser af. Især tålmodighed med tingene er rigtig godt.
  • Jeg sætter mig mål og ved nu, når det ikke er mine værdier, der er i spil.
  • Jeg kan handle på problemer og sige fra, når jeg mærker noget er forkert for mig.
Anonym
Så sker det lige igen!

Vores dreng har ytret et par gange, at han gerne vil stoppe med samtalerne hos dig.

Han synes, han har det godt.

Det kan vi, som forældre, bakke op om.

Vi er SÅ glade for at lære dig at kende og har alle tre lært nye ting – hvilket er klart positivt!

Vi er SÅ glade på vores drengs vegne.

Forældre til barn på 11 år
Fremtiden ligger åben

Jeg er helt sikkert ikke færdig med din hjælp, så du slipper ikke for mig 🙂 Jeg er ved at skrive alle mine drømme og ønsker m.m. ned om, hvordan mit liv skal leves. Når jeg synes, at det er skræmmende og hårdt at mærke efter, så tænker jeg på alle de gode øvelser, vi lavede, og de budskaber der kom til mig. Der er uendelige muligheder – og fremtiden ligger åben for mig 🙂
Kan du sende din skypeadresse, så jeg har den, til vi skal snakke sammen? Jeg kontakter dig indenfor et par uger, så vi kan lave en ny aftale. Vi snakkes ved og endnu en gang tak for hjælpen til dato. Jeg er virkelig lykkelig over, at jeg tog beslutningen om at kontakte dig i tidernes morgen.

Anonym
Sandplay er så givende

Tror aldrig jeg har lært så meget om mig selv på bare en halv time. Sandplay er bare så givende.

Anonym
Jeg beslutter min egen adfærd

Jeg bliver bevidst om, hvordan jeg påvirker andre, og hvor stor magt jeg selv har til at ændre min og andres adfærd i mit liv eller vælge, om jeg skal eller vil beskæftige mig med det.
Hvordan den ender med at vende det ubevidste op til bevidstheden på så simpel en måde ved jeg ikke, men det virker bare.
Og når først man er bevidst omkring sig selv og de ting, man påvirker og gør på det ubevidste plan, så kan man begynde at ændre på det. Eller man kan slet ikke lade være med at ændre på det.

Jeg går fra mine terapitimer med følelsen af kontrol og magt på en utrolig positiv måde. Jeg oplever at jeg, der hvor jeg bliver ked af det, vred eller skuffet, har meget nemmere ved at vende den om og beslutte, hvad jeg vil tage med videre, og hvilken følelse JEG giver situationen lov til at give mig. Jeg vil klart anbefale denne terapiform. For dem der ved, hvem de er og hvad de vil, er det en øjenåbner, men på en god positiv måde.

Ella hjalp mig til at forstå mig selv

Ella adskiller sig væsentligt fra andre hidtil prøvet terapeuter. Hvor jeg før brugte mange terapitimer på at forsøge at få terapeuten til at forstå mig via utallige samtaler, oplevede jeg allerede i mit første møde med Ella, at her var det lige omvendt. Via sin grundige faglighed, sine særlige metoder og enorme livsindsigt hjalp Ella mig til at forstå mig selv og de negative spiraler, jeg igen og igen blev hvirvlet ind i. Hun formår at holde et spejl op, hvor hun både kærligt, men også bestemt hjælper dig til at turde se det hele af dig selv.. Både styrker og svagheder.

Det er misforstået at terapi kun er ord – hos Ella er det så meget andet end det. Og det er dét, der gør forskellen. Og den mærker man straks!

Anonym
Selvmordstanker

”Jeg kan godt huske det, men kan snart ikke forstå det. Var det virkelig mig!”
Jeg kom med selvmordstanker – og var uvenner med rigtig mange mennesker. Jeg var vred og ked af det, og havde kun én ven, altså en rigtig.
Jeg har lært, at mine følelser ikke er farlige, og hvordan jeg kan tale med dem. At de vil lære mig noget, jeg skal lære, og at de er gode. Jeg har lært at kunne lide mig selv og holde af mig selv, og så kan jeg også meget bedre holde af andre. Jeg har lært, at der er noget, der er mig, og noget, der er andres.

Opfølgning efter tidligere forløb.

Anonym
Har virkelig gjort en forskel

Jeg kan ikke takke dig nok for den hjælp, jeg har fået af dig. Det har virkelig gjort en forskel. Jeg har masser at lære endnu, heldigvis, og vil bestemt ikke udelukke, at jeg ønsker at gøre brug af dine kompetencer en anden gang. Dog forhåbenligt ikke med samme problemstilling som udgangspunktet, da jeg startede. Mange tak for denne gang og rigtig god sommer til dig.

Anonym
Migrænen er væk

Tak Ella for terapien i forbindelse med min migræne. Jeg har ikke set skyggen af den siden den regressionsterapi, du førte mig igennem. Jeg føler mig som et nyt menneske. Tusind tak.

Anonym
Det er guld værd

I mandags var jeg hos Ella og her arbejdede vi med min grænse sætning både i fht. arb. Og mest omkring hjemme situationer. Det var rigtig godt og jeg er dybt taknemmelig for, den hjælp og støtte jeg får af Ella. Det er den bedste hjælp jeg har fået mht. Hjælp til selvhjælp og jeg arbejder ihærdigt med de situationer /emner, som vi har været igennem og er ved at få integreret de værktøjer og nye måder, at tænke/handle på, hver evig eneste dag:) At være hos Ella er bare GULD VÆRD….!!! Jeg håber, at du/ kommunen kan se, det er godt givet ud, og jeg håber så inderligt, at Ella kan blive ved at støtte mig, når jeg skal videre i job 🙂

Anonym
Anton er blevet en gladere dreng

Anton er blevet en meget gladere dreng med glød i øjnene. Især bedsteforældrene har bemærket det og givet udtryk for forandringen.
Men også pædagoger, lærere og legekammeraters forældre har talt om det.
Anton cykler selv hjem fra skole. Noget, der ville have været totalt utænkeligt før vores besøg hos ELLA. Han cykler veje, han ikke kender og finder alligevel hjem. Han går små ture med hunden. Og som noget helt nyt vil han gerne lege hjemme ved andre!! Siden børnehaven er han ikke taget med nogen hjem for at lege. Det gør han nu…
Anton virker ikke så “låst” fast i hans krop mere og meget mindre hæmmet. Han er mere impulsiv og “gør bare noget” i stedet for at stoppe op og tænke først.
Han klamrer sig ikke til hans mors arm ved mødet med andre mennesker, men står selv. Han er ikke nervøs for at blive spurgt om noget og fortæller gerne.

Forældre til Anton
Et stort skridt i en god retning

Kære Ella.
Bliver simpelthen nød til at fortælle dig det her for det er så stort for mig. Jeg har i dag været på ‘date’.

Kom i snak med en fyr på min egen alder… og han har været på besøg her til aften. Vi skal ses igen på lørdag.

Jeg er lidt stolt af mig selv fordi jeg bare sprang ud i det. Men hold op hvor var jeg nervøs. Og alle de der kaos tanker om mænd var der, men jeg holdt fast i troen på at han var en god fyr uden dumme hensigter. Og han var bare en rigtig sød fyr.

Ved godt det måske er en lille ting, men for mig er det bare så stort. Et stort skridt i en god retning, også selvom det ikke bliver til andet end venskab.

Ved slet ikke hvordan jeg skal takke dig for hvor langt jeg er nået. Du har en stor rolle i det.

Anonym
At vende min historie om

Nogle dage efter besluttede jeg mig faktisk for, at køre ud og tale med mine forældre. Jeg havde brug for at mane den historie til jorden, som var gået hen og blevet sand for mig og ikke mindst til tider var ved at kvæle mig. Jeg fortalte, at jeg ikke følte, de interesserede sig for mig og gav eksempler på dette og ikke mindst, hvad jeg havde brug for. Det blev ikke til noget angreb på dem, da jeg var meget sårbar, da jeg fortalte det.

Og selvfølgelig fortalte de, at de brød sig om mig, ville hjælpe mig og interesserede sig for mig og ikke mindst var stolt af, at jeg kunne klare mig selv og var en fighter. Alt sammen godt nok….. dog har de ikke ved handling efterfølgende vist noget af dette. Men nok om det.

Det der var godt Ella. For det første: det var sådan en befrielse, at få “talt ud med dem”, at nu behøvede jeg ikke længere at gå rundt at bære på det, nu var det kommet ud og til de rette personer, hvilket var så vigtigt.
Jeg har så efterfølgende fået meget mere ro, da jeg bl.a. gik i selvterapi med mine projektioner (hvordan vi spejler os i andre, red.). Og ikke mindst har jeg brugt Byron Katie  ift. Sandheden.

Ja, det er sandhed, at jeg aldrig får de forældre, jeg drømmer om. Men at vende min “historie om” og finde ud af, at jeg kan give så meget omsorg til andre, har gjort, jeg er blevet en mere ressourcestærk person, og ikke mindst har så meget omsorg og kærlighed at give mig selv, da jeg ved, jeg fortjener det.

Det er sgu en dejlig og tryg ting at vide. Så stort TAK for det søde Ella.

Anonym