Ensomhed

Det er ofte ikke mørket, vi er bange for – men lyset

EnsomhedDet er muligt at ændre på alt, hvad du har brug for, skal forandre sig – og det er din egen indre varme, lys og omsorg, der skal gør det.

Følelsernes blinde vinkel

”Ude af øje – ude af sind”. Den kender vi godt, men er det sandt? Det, som vi forviser fra ”det gode selskab”, forsvinder ikke bare ved, at vi vender det ryggen og lader som om, det ikke er der. Det lever i bedste velgående i underbevidstheden, og skaber forstyrrelser i form af uro, usikkerhed, dårlig samvittighed, muskelsmerter, søvnbesvær, ensomhed, frygt eller indbildske sygdomme.

Det kan også tage en anden form: skråsikkerhed, arrogance, overlegenhed og intolerance. Eller måske du oplever manglende gennemslagskraft, bliver ofte misforstået, ikke hørt, ikke respekteret. Det handler alt sammen om, at vi ubevidst forsvarer os selv over for – ja, os selv, dybest set. Vi forsøger at undgå at komme i kontakt indadtil, hvor forurettelse, harme, svigt gemmer sig i vores indre. Vi kalder det vores forsvarsmekanisme. Den skal være der. Det er helt fint. Men mange gange spiller den os et puds og forhindrer os i at trives og udvikles.

At gøre dette ubevidste ”fænomen” bevidst; undersøge hvad det egentlig handler om på godt og ondt, vil åbne en skattekiste af ressourcer inden i dig. I stedet for at gå i forsvar og reagere på det verden byder dig, med følelser, der ”slår dig”, vil du lære at forholde dig og drage sund omsorg for dig selv.
Hvilket er noget ganske andet end blot at reagere.

Tilknytning og forladthed

Som små gør vi alt for at samarbejde med vores voksne. Helt instinktivt ved vi, at hvis vi ikke holder os til vores voksne, dør vi. Vi kan ikke overleve alene.

At blive udstødt af ”vores flok” skaber voldsom angst, forladthed og ensomhed. Som børn vælger vi at ”prostituere os”. Med andre ord; vi sælger ud af os selv for at opnå noget andet og mere vigtigt, nemlig sikkerhed for at overleve, kærlighed, anerkendelse, tryghed og nærvær.

Menu