Hvordan har kærligheden haft det i ferien?

Har du mærket kærligheden i ferien? Eller har det været hårdt?

I ferietiden kan parforhold og familieliv mærkes meget intenst – både positivt og negativt.

Kærligheden, nærværet og uafsluttede ting kan pludselig blusse op i et utroligt, uforståeligt og skræmmende virvar af diffuse følelser.

Skuffelse, vrede, irritation og alt muligt andet, der ikke blev taget hånd om og afsluttet ordentligt i hverdagen, mens tid var (eller måske rettere, mens tiden ikke var), står nu foran dig. Du kan ikke flygte til arbejde og andre daglige pligter. Der er intet sted, som bare er dit, langt væk fra alle de private pligter, forventninger, krav og følelser.

Tag ikke drastiske beslutninger

I ferien har du tid. Tiden, der så ofte får skylden for alt det, I ikke fik snakket om, gjort, delt eller afsluttet. Når det ikke er tiden, der mangler, hvad er det så?

Det nemmeste er at give den anden skylden eller opfinde undskyldninger for sig selv. Men læg mærke til, at der i dine undskyldninger, findes skjulte beskyldninger mod den anden.

Lad nu være med at gå med følelserne her i efterdønningerne fra ferien. Tag ikke drastiske beslutninger baseret på et væld af negative følelser på et tidspunkt, hvor du er ude af dig selv.

Lov hinanden at tage ansvar sammen

Men lov dig selv og lov hinanden, at I vil tage ansvar sammen. Det I oplever, er noget I har skabt sammen. Derfor skylder I også hinanden at tage hånd om det sammen.

Kærlighed er at kunne sætte sig selv til side og sit eget til side for at være der for den anden. Vil du elskes – så elsk. Det du giver får du selv igen.

Kærlighed er:
At kunne sætte sig selv og sit eget til side for at være der for den anden.

Læs også:  "Du skider i egen rede"

Vil du elskes – så elsk. Det du giver, får du igen. Vel at mærke hvis du giver fra hjertet og ikke fra dit ego. Forskel? Hjertet giver uden at forvente noget igen. Egoet vil have, men har svært ved at give uden at få mindst det samme igen.

Elsk jeres kriser – de vil lære dig noget om dig selv, om din partner, om livet – og at kærligheden ikke bare er. Den skal I arbejde hårdt for.

Kærligheden styrkes og udvikles gennem kriser. Tro ikke, at blot du forlader din partner, finder du kærligheden med en anden. Nej du – din nisse flytter med.

PS: Jeg har 44 års egen-erfaring med samme partner.

Øvelse:

  1. Se ind bag om den andens adfærd. Forestil dig, at du er den anden.
    – Hvordan har du det?
    – Hvad er det, du har brug for, for at kunne være mere givende?
  2.  Vend nu tilbage til dig selv .
    – Hvad ved du, du ikke vidste før?
    – Hvad kan du gøre anderledes?

Gentag øvelsen, men nu med dig selv fokus. Se bagom din egen adfærd.

HUSK! Du kan kun ændre din egen andel – kun det, er DIT ansvar.

– Hvornår gør du noget, der ødelægger eller forværrer dit parforhold – og hvordan?

Læs også: 

Forelsket par tør stole på hinanden

Tør du stole på din partner

 

Kvinde kigger

Så kig dog indad, kvinde

Menu