Kender du det: Jeg orker ikke den fest!

Lader du andre være bestemmende for dine stemninger?

For eksempel naboen, onkel Knud, som altid …, kollegaen, der aldrig …, mor eller far, ham eller hende, fordi hun altid …

Det kan komme til udtryk som en frustration og uvilje:

  • jeg orker ikke den familiefest
  • det personalemøde tager livet af mig
  • skal vi nu høre på hans endeløse og tomme ”taler til folket” igen
  • hvor er hun dog falsk og overfladisk

Du kender trækkene fra dig selv

Grunden til, at du kan opfatte forskellige karaktertræk hos andre – positive såvel som negative – skyldes, at du genkender trækkene fra dig selv. Enten som noget du forsøger at kontrollere og tilbageholde, eller noget du gerne selv ville kunne udføre, men ikke tør vise.

Hvis det ikke er til stede i dig selv, vil du ikke opfatte det hos andre.

Dine projektioner kan lære dig om dig selv

Det handler om projektioner (spejlinger). De foregår i det ubevidste og er en naturlig del af at være et menneske. De skal ikke fjernes, for af dine projektioner kan du lære meget om, hvem du selv er.

De projektioner (skyggesider), vi bliver bevidste om, kan vi forholde os konstruktivt til. Dermed kan vi vælge at ændre holdning, slutte fred eller blive neutrale i forhold til dem. Men det kræver, at du tør tage et kig på din reaktion i forhold til andre.

Hvornår er du selv:

  • irriterende, vred, støjende eller fylder for meget?
  • fyldt af misundelse eller jalousi?
  • fyldt med en følelse af, at nogen taler for meget og for højt?
Læs også:  Ved du, hvorfor du går i forsvar?

Eller hvornår ville du selv gerne turde være og gøre netop det?

Hvis ikke vi bevidstgør disse projektioner, bliver det nemt til, at vi dømmer og fordømmer andre og opfatter os selv som mindreværdige eller værende bedre end andre.

Intet er mere udviklende for ens eget personlige frirum end at tage en skyggeside til sig – og måske endda kunne grine lidt af sig selv og sige – “nå, ja … vi er jo alle bare mennesker – også jeg.”

Mød dig selv – og dermed alt det du indeholder, med ansvarlighed, barmhjertelighed, anerkendelse og empati. Du vil opleve livet – og verden – som et bedre sted at være – og, at alt bliver friere, lettere og meget, meget sjovere.

Få værktøjer til at møde dine projektioner

Ønsker du at skabe forandringer og opleve livet og verden på en ny og bedre måde?  Hos ELLA får du værktøjer, så du kan møde dine egne skyggesider og projektioner og derved skabe dine helt egne forandringer.

Efter blot 5 sessioner, er du et andet sted med dig selv. Med de værktøjer, du tilegner dig, vil du kunne slutte fred med de gamle tanker og følelser, og undgå at bruge negativ energi på dine relationer.

Krise i parforhold, job eller i fælleskaber

ELLA´s Verden kan du også finde tips og ideer

Menu