Fra osteklokke til frihed, 4. og sidste

Forvandlingen fra offer til frihed

Det var et helvede i starten, men det var også en proces, der strakte sig over godt et år. Et år, hvor jeg på den ene side gennemgik en traumatisk oplevelse, hvor en myndighedsperson, i mit tilfælde min nærmeste fortsatte, brugte sin magt og sin trang til manipulering groft. Men samtidig fik jeg fra andre sider, utrolig megen sund og ansvarsgivende opmærksomhed og omsorg. Ikke mindst, havde jeg nu en ”legal grund” til, at jeg fik den hjælp, jeg havde brug for. Hermed mener jeg, at der blev bevilget et antal timer hos en arbejdspsykolog. Denne skilte de arbejdsmæssige elementer fra min egen ”private angst”. Derved kom mine arbejdsmæssige forhold til at køre i sin egen proces, der endte med at jeg fik en klækkelig økonomisk erstatning + et halvt år løn.

Min angst fik ansigt

Privat mødte jeg en psykoterapeut, der på 3-4 sessioner, hjalp mig med at forstå min angst. Sammen skilte vi mine problemstillinger fra hinanden, så jeg begyndte at kunne se dem. Se hvad det reelt var og hvem det relaterede sig til. Min angst fik ansigter, så jeg kunne kigge på den. Jeg lærte min krops fysiske reaktioner at kende; hvordan er det fysisk at have angst.

Sammen pillede vi mine ubevidste mønstre fra hinanden i atomer, og satte dem sammen igen. Ikke at vi sad ret længe ”på min skæve potte” fra da jeg var barn. Nej, sammen arbejdede vi med de udfordringer jeg mødte i hverdagen, og ud fra det, skabtes en kvinde, der gik fra et sæt af gamle værdier og overbevisninger, hvem jeg troede jeg var. Til en kvinde, med nogle helt andre overbevisninger, værdier og ikke mindst…..nye perspektiver på mig selv.

Læs også:  Tilgivelse

Psykoterapeuten, Bjarke Eriksen, der døde alt for tidlig, for år tilbage, hjalp mig til at vække min råstyrke, ved at lade mig forstå og give mig indsigt i alt det, jeg havde lært af min vej gennem livet. Hvilken råstyrke jeg besad og hvilke ressourcer jeg havde udviklet, netop ved at have gjort de erfaringer, jeg havde. Jeg begyndte at se angsten som min bedste ven og læremester. I det øjeblik jeg forstod, at jeg som person har rettigheder; retten til at sige til og fra; retten til at drage omsorg for mig selv. Da jeg, dybt inde i mig, forstod at mit liv er mit ansvar, da startede “mit bevidste liv.”

  • Og hvor er jeg dog taknemlig for mit liv.

 

Menu