Fra osteklokke til frihed, 3

En strid kælling

Det, at holde alt det tilbage, der naturligt var mig, var virkelig hårdt. Det æder en op inde fra. Jeg blev fremmed overfor mig selv….. ude af mig selv. Jeg var/blev en strid kælling: råbte, gik i forsvar over intet, skulle ha´ kontrol, eller det modsatte. Jeg fralagde mig ethvert ansvar. Det var også alle de andre, der……. Alt var umuligt, fordi de, han, hun……

Min krop og min sjæl skreg efter omsorg og opmærksomhed. Men jeg vidste det ikke! For jeg havde ikke lært at lytte til mine egne behov og tage hensyn til dem – kun andres. Jeg vidste ikke, jeg var angst – kun at jeg var forkert og mærkelig.

I små øjeblikke tonede et klarsyn frem fra dybet, og jeg fornemmede ”noget”, der ville i kontakt med mig. Men jeg var så fremmed overfor mit eget indre, at jeg blot løb endnu stærkere væk, væk, væk. I angsten bor flugt. – Væk fra ubehaget. Paradoksal nok; jo mere man flygter og skaber modstand, jo større og stærkere bliver angsten.

Hvad gør man så?

Jeg søgte lægen, og han var sikkert en rigtig god læge i mange henseender. Men han var langt fra en god sparringspartner for mig i min situation. Blottet for forståelse for, hvad der foregik i mig, og hvordan jeg skulle imødekommes og hjælpes. Han ville give mig nogle piller!

Det er sådan, selv i dag så mange år efter, har jeg slet ikke lyst til at beskrive denne del af processen. Den står for mig, som helt ud i hækken forkert. Hvis jeg ikke var modløs, fortvivlet, ked af det, og følte mig forkert, da jeg kom til ham, så var det sådan jeg havde det, da jeg gik. Jeg kan kun anbefale, at takke nej til piller, hvis det overhovedet er muligt for dig. Kræv at du får psykoterapeutisk hjælp.

Læs også:  Stilheden som medicin

Angst skal ikke dulmes, bedøves og gemmes væk! – Angsten skal mødes med lys, venlighed, barmhjertighed og forståelse.

Hvordan kan et nederlag vendes til noget positivt?

At et nederlag, en angst eller en anden stor udfordring, kan blive starten på et langt bedre liv – det ved jeg en del om. Jeg blev udsat for det, der kendes som ledermobning, og det endte med at arbejdspladsen kasserede mig, og jeg fik på den måde ”et spark bagi”, som jeg i dag er dybt taknemlig for, kom til mig.

Forsættelse følger…..

Menu