Du bliver, hvad du siger om dig selv

– Er du kedelig, tyk, klam, dum eller bare forkert?

Har du et negativt syn på dig selv – dit ydre eller dit indre – bekræfter du dig selv i det negative syn.

Er du bevidst om, at du udvikler, vedligeholder og udlever det, som du fylder dig selv med i ord, tanker og følelser? Nej, det tror jeg ikke, du er – helt. For så ville du stoppe det. For du vil vel gerne have det gode liv?

Det handler om de strategier, du har lært både for at undgå det ubehagelige og for at opnå ”feel-good” følelsen.

Har du lært at belønne eller straffe dig selv?

Den måde, du forsøger at beskytte dig selv, indeholder nøglen til at være den, du gerne vil være. I dine bekymringer og i den tid du bruger på at undgå din frihed og glæde ved livet – og bare være dig – deri har du også svaret på, hvordan du bliver som du ønsker.

Mange mennesker bruger ofte timer dagligt på at gruble og bekymre sig om, hvordan de skal beskytte sig imod ubehagelige følelser, som de oplever i deres liv.

Du får, hvad du fokuserer på

At holde overbevisninger om dig selv i live kræver, at du tænker på dem. Hvis du vælger, at fokusere på dit indre og hele tiden tjekker dine overbevisninger af i dine tanker, kan du være sikker på, du bliver bekræftet i det, du selv beder om: Jeg er tyk, kedelig, grim, dum, eller hvad du vælger at tjekke af.

Prøv denne lille øvelse:

Næste gang du bliver bevidst om, at du ”slår dig selv”, så læg mærke til, at dit fokus er på dig selv og dit indre liv (det er dine egne selv-skabte tanker, følelser og kropslige oplevelser). Du er ”selv- optaget”.

Læs også:  Tilgivelse

Prøv at flytte fokus udenfor dig selv ved helt lavpraktisk at nævne 10 ting, du ser i dine omgivelser: bord, stol, lampe. Eller, hvis du er ude: træ, bil, hus. Tæl vinduerne i huset, eller skyerne på himlen. Læg mærke til, at når du flytter fokus fra det indre til noget ydre, sker der en ændring i din væren.

Er du i sociale sammenhænge, så flyt din opmærksomhed og interesse: hvad bliver der egentligt talt om, hvad foregår der, frem for at være opmærksom på alt det, du oplever inde i dig selv.

Er det for svært, så søg hjælp. Lær´ dig nogle enkle, men meget effektive mentale øvelser, og du er godt på vej.

Jo, også du kan lære det, og det er slet ikke så svært og umuligt, som du går og bilder dig ind.

Relaterede indlæg

Hvis du fik noget ud af at læse dette, tror jeg også du ville kunne lide følgende indlæg:

Forstår du misforståelser?
Kvinde slår mand med boksehandske på grund af misforståelse

Frihed, hvis du selv vælger det
Kvinde står med flag, hvor der står freedom

 

Menu