At turde se sandheden

At turde se sandheden i øjnene

Nogle gange skal der det til, at du vender dig fra din flugt og kigger “din udfordring” lige i øjnene. Nogle gange, er det netop den vej mulighederne for forandring findes.

Du kan simpelthen blive hængende for længe i f.eks. sorgen, vreden eller skuffelsen. Det går fra at være en følelse til, mere eller mindre at være en tilstand, der præger hele dit liv og fastlåser dig. Det er meningen du skal lære noget, og derefter give slip – ikke “dyrke det.”

Når vi i vores tanker, fodrer os selv med ord, fastholder vi os selv i det, der er sket. Vi dramatiserer, giver det næring og lader det vokse til noget, der måske er noget andet, noget mere, sågar noget der ikke engang har været, men blot hører hjemme i ens egen fantasi. Stop det!

Alverdens tanker, vil ikke kunne forhindre det skete. “Det” er sket – og, det er fortid. Spørg i stedet dig selv; “hvem bliver du til, når du tænker dine tanker”?

Livet skal lives fremadrettet. Men forståelsen/læringen ligger i fortiden – og er FORTID. Fortiden, den kan du kun bruge som erfaringsbase til i fremtiden, at træffe sunde, ansvarlige og bevidste valg.

Her er en lille metafor, hvor en person er i et terapiforløb:

Terapeuten siger: “Vi sætter os i en båd sammen og sejler
over til det nye sted, og det er egentlig meningen, du skal blive derovre. Du skal ikke sejle med tilbage i båden, så vi næste gang bare starter forfra. Det er spild af dine penge og af min tid, det vil jeg ikke være med til.”Det er ligesom kapitler i en bog. Man bliver jo heller ikke ved med at læse det samme kapitel igen og igen.

Læs også:  Krise i parforhold, job eller i fællesskaber.

…… Men du kan ikke slippe noget du aldrig har holdt.

Lær´ din lektie, og den vil slippe dig.

Menu